Sidhuvudbild

-Svar på vanliga frågor

De vanligaste frågorna vi får om hunddagiset:

Hunddagis-hunden Ruby

När får hundarna "göra upp om rangen"?
Hundarna hos oss gör inte upp om någon rang. De är väl medvetna om att det är vi dagisfröknar som bestämmer. Ingen hund får "trycka till" någon annan utan hos oss är hundarna sjyssta med varandra och slagsmål förekommer inte. Något annat skulle vara helt ohållbart.

Står hundarna och skäller hela dagarna?
Nej, det finns ingen anledning för dem att göra det. En hund som skäller oavbrutet kan vara stressad över sin situation. Stress kan bero på många olika faktorer men vår dagismiljö är utformad för att inte vara stressande utan passa hundarnas behov, därmed inte sagt att den passar alla individer.Naturligtvis vaktar våra hundar och säger till om någon "främling" kommer innanför dörren.

Aktiverar ni hundarna på något sätt?
Både ja och nej. Hundarna hos oss har olika behov av fysisk och mental aktivering och vi är av den uppfattningen att det är varje hundägares uppgift att se till att sin hund får dessa behov tillgodosedda. Visst får hundarna aktivering i form av promenader och sällskap, lek och kel hos oss men det är fel att tro att man inte behöver göra något med sin hund bara för att man har den på dagis. En hund som är understimulerad på ett eller annat sätt blir väldigt svår att få att fungera på dagis.

Tar ni emot hundar på deltid eller strödagar?
Nej. Eftersom hundarna vistas i grupper går det inte att plocka in och ur hundar ur dessa hur som helst. Det blir alldeles för rörigt både för oss och för hundarna.

Tar ni emot alla raser?
Ja. Däremot finns det vissa raser som generellt är lättare än andra att få att fungera i flock.

Får hundarna leka på dagis?
Både ja och nej. Ute i rastis och på promenad utan koppel är all lek som är sjysst tillåten. Inomhus begränsar vi lekarna eftersom det finns vissa hundar som vill ha lugn och ro. Skulle hundarna leka oavbrutet hela dagarna skulle de vara alldeles för varvade och stressade när de blir hämtade.

Hur lång kö-tid har ni?
Vi har ingen kö med nummerordning utan tar in hundar utifrån gruppernas sammansättning. Rent generellt går det fortare att få en plats för en tik eller en kastrerad hane än en stor okastrerad hane. Lämna därför en intresseanmälan så fort du vet att du har behov av en dagisplats.

Min hund fungerar bara med vissa hundar, har ni plats för min hund?
Nej, eftersom hundarna vistas tillsammans i grupper som består av många olika sorters hundar- stora som små, hanar som tikar så måste din hund acceptera och inte bli stressad av andra hundar.

Välkommen med fler frågor!
info@vinstahundcenter.com

Vinsta Hundcenter, Sorterargatan 2, 162 50 Vällingby - 08-38 66 80

Vinsta Hundcenter, Jämtlandsgatan 151C, 162 60 Vällingby - 08-87 48 60

Vinsta Hundcenter, Piongränd 2 165 60 Hässelby- 08-739 04 40

Vinsta Hundcenter, Tranebergsvägen 20 167 44 Bromma- 072-223 10 33

Vinsta Hundcenter, Kronofogdevägen 60 163 51 Spånga- 073-399 70 30

info@vinstahundcenter.com


När du kontaktar oss behandlas dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy. GDPR